پرسش یک طرف گفتگو در تمامی زبانها است و قدرت پاسخگویی بر سوالات از قدرت فرد در فهم سوال نشات میگیرد. برای اینکه بتوانیم ارتباط خوبی برقرار کنیم باید بتوانیم ابتدا سوالات دریافتی را خوب متوجه شویم تا بتوانیم پاسخ آنها را بدهیم. از این رو شناخت کلمات پرسشی مثل: چگونه، کی، کجا و… اولین قدم در فهم سوالات محسوب میشود. در این نوشته قصد داریم با کلمات پرسشی در زبان عربی یا “أداة الاستفهام” آشنا شویم.
کلمه پرسشی ماذا و ما
برای پرسش از چیستی از کلمه پرسشی “ماذا” استفاده میکنیم. البته “ماذا” قبل از افعال استفاده میشود. ولی قبل از اسم از واژه پرسشی “ما” استفاده میشود. برای شناخت کارکرد “ماذا” ویدئو زیر را با دقت مشاهده کنید.
کلمه پرسشی كيف
برای پرسش از چگونگی کلمه پرسشی “کیف” را استفاده میکنیم. این کلمه پرسشی در تمامی حالات استفاده میشود. البته میتوان از عبارت “بِأيّ طريقةٍ …” استفاده کرد. در ویدئو زیبای زیر ، در عین تقویت مهارت شنیدن و یادگیری کلمات جدید بسیار، با نحو استفاده از کلمه پرسشی “کیف” آشنا خواهید شد.
کلمه پرسشی متی
برای پرسش از زمان افعال از کلمه پرسشی “متى” استفاده میکنیم. برای پرسش از زمان دقیق یک رخداد میتوانیم از عبارت “في أيِّ ساعَةٍ ….” نیز به جای متی استفاده کرد. برای شناخت کلمه پرسشی “متی” ویدئو جذاب زیر را با دقت مشاهده کنید.
کلمه پرسشی مَن
برای پرسش از اشخاصی که در انجام افعال و یا افرادی که از افعال متاثر میشوند از کلمه پرسشی “مَن” استفاده میکنیم. البته میتوانیم از عبارت “ أيّ شخصٍ ...” نیز میتوانیم به جای “من” استفاده کنیم.
کلمه پرسشی لِماذا
برای پرسش از علت از کلمه پرسشی “لماذا” استفاده میکنیم. البته توجه داشته باشید که میتوانیم از عبارت ” لِأيِّ سَببٍ …” نیز به جای “لماذا” استفاده کنیم.
کلمه پرسشی کم
برای پرسش از تعداد یا مقدار از کلمه پرسشی “كَم” باید استفاده کنیم. البته عمدتا باید کلماتی در دنباله این کلمه پرسشی بیاید که هدف سوال را مشخص تر کند.
کلمه پرسشی هَل و أ
کلمه پرسشی “هَل” و “أ” هر دو همانند کلمه پرسشی “آیا” در زبان فارسی عمل میکنند. البته در زبان شیرین عربی نیز همانند فارسی میتوان بدون استفاده از کلمه پرسشی و تنها با تغییر آهنگ جمله آن را به یک سوال بله-خیر تبدیل کرد.
در ویدئو زیر با حالتهای پرسشی مختلف آشنا خواهید شد و در عین حال مهارت شنیدن خود را نیز تقویت خواهید کرد.
شرح کامل اسمهای پرسشی
در این ویدئو شرح کاملی از اسمهای پرسشی یا کلمات پرسشی را مشاهده خواهید کرد. علاوه بر شرح ساده درس تمرینهای زیادی مربوط به کلمات پرسشی در این ودئو وجود دارد که به شما را در تثبیت معلوماتی که در این نوشته کسب کردید، کمک خواهد کرد.
انواع پرسش
پرسش یا استفهام در بسیاری از مواقع واقعا برای کسب اطلاعات و سوال پرسیدن استفاده میشود مثلا وقتی که کارمند اداره نام شخصی را میپرسد حقیقتا قصد پرسش دارد به این نوع از پرسش، استفهام حقیقی گفته میشود. ولی در بسیاری از حالات هدف از پرسش سوال پرسیدن نیست. برای مثال وقتی بیماری از شدت بیماری میگوید: ” کی تموم میشه؟” در اینجا فرد بیمار به دنبال پاسخ برای سوال خود نیست بلکه با این سوال میخواهد شدت درد و رنج طولانی خود و تمام شدن صبرش را اعلام کند. به این نوع از پرسش، استفهام بلاغی گفته میشود که از زیباییهای زبانها محسوب میشود.
استفهام بلاغی
1. اطلاع رسانی
2. تعجب و ردکردن
3. درخواست
4. نفی کردن
5. گزارش دادن
6. تشویق
7. آرزو
1. (دانش آموز خسته) “کی کلاس تموم میشه؟”
2. (معلم خطاب به دانشآموز بیتوجه) “چرا بین درس با گوشی بازی میکنی؟”
3. (پدر خطاب به فرزند) “پسرم، میتونی بهم کمک کنی تا صندلی را درستش کنم؟”
4. (مادر خطاب به فرزند) “با پدرت باید بلند صحبت کنی؟”
5. (خطاب به خلافکار) “بهت نگفتم این کار عاقبت نداره؟”
6. (کارفرما خطاب به کارگر) “میخواهی پولدار بشی؟”
7. (فرد گرفتار) “کی به فریاد من میرسه؟”
در ویدئو با برخی از انواع پرسش بلاغی بیشتر آشنا خواهید شد.
با ارسال دیدگاه خود پیرامون مقاله ما را در بالا بردن کیفیت نوشتهها کمک کنید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.