به نام پروردگار سخن

میخوام زبان یاد بگیرم؛ از کجا باید شروع کنم؟ کشف مسیر یادگیری زبان

2854 بازدید

از کجا شروع کنم؟

همیشه شروع هر کاری از استرس زا ترین و مهمترین قسمت های انجام هر کاری است. که البته شروع یادگیری زبان به دلیل نا آشنا بودنش در ابتدای مسیر باعث سردرگمی بیشتری میشه. حتما می‌پرسی که از کجا شروع کنم؟ یادگیری زبان مثل تموم کارهای دیگه اول از هر چیزی نیاز به انگیزه داره. خوب از کجا انگیزه بدست بیاریم؟ باید هدف خودت را از یادگیری و آموزش زبان مورد نظرت روشن و دقیق مشخص کنی. پیشنهاد میکنم که روی یک برگه کاغذ دقیق اهدافتون را لیست کنید.

 

در مرحله اول هدف خودت را مشخص کن!

اول بگو هدفت چیه؟ چونکه هدف خیلی مهمه در مسیر یادگیری زبان! باید بدونی دقیقا با چه نیتی وارد وادی یادگیری زبان میخوای بشی! برای روش تر شدن اهداف شاید پاسخ به سوالات زیر کمکتون کنه:

  1. برای چی تصمیم به یادگیری زبان مورد نظرتون گرفتيد؟
  2. چرا قبل تر از اینها دست به کار یادگیری این زبان نشداید؟
  3. چه نتائج مثبتی را با یادگیری این زبان بدست خواهید آورد؟
  4. یادنگرفتن این زبان  چه ضررهایی را متوجه شما میکنه؟

پس از پاسخ به سوالات بالا و هدف گذاری، وارد پله دوم کار می شویم؛ یعنی شناخت اجمالی نسبت به زبان جدیدی که قصد یاد گرفتن‌ اش را داریم.
البته قبل از اینکه دست به کار بررسی بشید یادتون باشه که هیچ زبانی به خودی خودش سخت یا آسان نیست. بلکه نگاه شما است که یادگیری زبان را دشوار یا راحتش می کنه. حتما از خیلی ها شنیدید که زبان چینی سخته! ولی یک سوال: اگه سخت بود به نظرتون بیش از یک ملیارد نفر آیا می تونستند به راحتی به زبان چینی صحبت کنند و یا بنویسند؟ این یک تصور غلطه که باید باهاش خداحافظی کنید.

با زبان مورد علاقه‌تون آشنا بشید!

داشتم می گفتم باید در مورد زبان مورد علاقتون اطلاعات اجمالی پیدا کنید. تلاش کنید جوابی برای سوالات زیر پیدا کنید:

 

  1. ضرباهنگ ولحن کسی که به زبان مورد نظر شما صحبت میکنه چه شکلیه؟
  2. زبان محبوب شما جزو چه دسته ای از خانواده های زبان ها است؟
  3. تفاوت و شباهت های این زبان با زبان مادری شما تا چه اندازه است؟
  4. ویژگی های خاص این زبان چیه؟
  5. شکل های مختلف و لهجه های مختلف این زبان کدامند؟

همچنین با نگاه انداختن به چند متن ساده باید از کم و کیف الفبا و سیستم نگارشی زبان مورد علاقتون مطمئن بشید. از کدوم طرف باید کلمات را خواند یا نوشت؟ آیا نیازه یک الفبای جدیدی را یاد بگیرید یا نه؟ چه کلماتی را میتونید از داخل متن تشخیص بدید؟ بعد از این قسمت باید برید سراغ ویژگی های صوتی اون زبان! منظورم چیه؟ منظورم اینکه با دیدن چند تا ویدئو کوتاه به اون زبان تلاش کنید ویژگی‌های صوتی اون را کشف کنید. راستی وقتی مشغول گوش کردن به فایل ها هستید ببینید کلمات و یا عباراتی از زبان جدید را می تونید متوجه بشید؟ و با این کار یواشکی خودتون را یک تعیین سطح میدانی می کنید و آماده برای یادگیری زبان مورد علاقه تان می شوید.

با خودآموزی دست به کار بشید!

بعد از بدست آوردن دورنما کلی چکار کنم؟بعد از بدست آوردن یک دورنمای کلی دیگه باید دست به کار شد همونطور که خودتون میدونید با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشه. کمر همت را باید بست و با انگیزه وارد کار بشید. بهتون پیشنهاد میکنم بلافاصله سراغ کلاس زبان نرید. اول خودتون یه تلاشی بکنید.

 

این روزها با امکانات در دسترس مثل گوگل و یوتوب و غیره ، به راحتی میتونید مقدمات یادگیری زبان را پشت سر بگذارید. لذت و شیرینی که در خودآموزی هست در یادگیری نیست. البته از همون اول یادت باشه که از راه ترجمه و گوگل ترجمه به جایی نخواهی رسید. یک عالمه ویدئو آموزشی توسط بومیان زبانی که میخواهید یاد بگیرید برای خردسالان و کلاس اولی هاشون طراحی کردند که دقیقا برای شما، زبان آموز عزیز فراهم شده.

شروع یادگیری زبان با یوتیوب

حالا چه چیزهایی را یاد بگیرید؟ این 3 مورد رو به راحتی میتونید در یوتیوب پیدا کنید و یاد بگیرید.

  1. حروف الفبا و صداهای مرتبط با هر یک از حروف
  2. جملات سلام و خداحافظی
  3. سوالات کلیدی مثل: اسمتون چیه؟ این چیه؟ این کلمه یعنی چی؟ این دو کلمه چه تفاوتهایی با هم دارند؟ و یواش یواش رنگ ها، اعداد، ایام هفته و مجموعه های واژگانی که در زندگی روزمره بهشون نیاز دارید را باهاشون آشنا بشید.

    البته اگر دسترسی به یوتیوب ندارید می‌توانید از سایت ایرانی دیدئو استفاده کنید.


    فقط این نکته فراموش نشد که حتما از ویدئوهای یک زبانه‌ای که توسط بومیان زبان مورد نظر ضبط شده و هم نوشتار کلمات را نمایش میده و هم تلفظ آن ها را استفاده کنید. بعد از اینکه چند هفته‌ای سیر و سیاحت کردید زمان اون میرسه که با شرکت در یک دوره آموزشی مناسب به صورت جدی دست و آستینی بالا بزنید و با سرعت به سمت هدف خودتون رهسپار بشید. البته اگه که تجربه یادگیری زبان دوم را از قبل داشته باشید و در حال یادگیری زبان سوم باشید؛ احتمالا خودتون بتونید تا پایان سطح مقدماتی را به تنهایی پشت سر بگذارید. ولی بهتر است برای داشتن یک شریک زبانی و تمرین مهارت گفتگو (با گذراندن آزمون تعیین سطح) به یک کلاس ملحق بشوید.

ویژگی یک کلاس خوب چیست؟

البته عجله کار شیطونه. هر آموزشگاه و کلاسی برای شما سودمند نیست. یک کلاس زبان خوب ویژگی‌هایی باید داشته باشه که نبودش شما را فقط به سمت ریختن پولتون داخل چاه سوق میده. کلاسی شما را به هدف میرسونه که:

  • زبان آموز محور باشد. به زبان اصلی برگزار شود
  • آموزش ها بر اساس نیازهای واقعی زندگی روزمره و کاربردی باشه
  • هدفمند باشه
  • روی شناخت زبان آموز خودش وقت بگذاره

شک نکنید که کلاسی که به زبان فارسی برگزار میشه زبان مادری شما را تقویت میکنه نه زبان خارجی را که قصد دارید یادش بگیرید. شاید با این گفته مخالف باشید ولی اگه ترجمه در روند آموزش و یادگیری زبان کار ساز بود همه افرادی که در دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها با این روش منسوخ خو گرفته بودند الان باید میتونستند مثل بلبل به زبان انگلیسی وعربی صحبت کنند ولی این آرزو هیچ‌گاه محقق نشده و نخواهد شد. آزموده را آزمودن خطا است.

شاید به دلیل مشغله کاری به سمت دوره‌های آفلاین سوق پیدا کنید. توی این بستر هم موضوع از همین قراره. ولی دوره‌های آفلاین خوب و مفید هم کم نیستند هر چند دوره های تبلیغی مثل قارچ سر تا سر فضای مجازی را پر کرده اند. به پوسترها توجه نکنید. محتواها را تست کنید. ببینید واقعا به صورت عملی چیزی دستتون را خواهد گرفت یا نه. البته دوره های آنلاین اگر با کیفیت برگزار شود از دوره آفلاین می‌تواند بسیار کار آمد تر باشد.

پیش به سوی موفقیت در یادگیری زبان

بعد از شرکت در دوره، چه حضوری چه آنلاین و یا حتی آفلاین، کار شما تموم نشده بلکه تازه اول راهه.

 برای اینکه به هدف های زبانی خودتون دست پیدا کنید و انگیزه‌تون هر روز بیشتر و بیشتر بشه نکات زیر خیلی میتونه برای شما کار آمد باشه:

  1. با تصور اینکه شما معلم کلاس هستید با آمادگی حداکثری در کلاس حاضر بشید
  2. از واژه نامه تک زبانه سخنگو زیاد استفاده کنید
  3. قبل از ورود به کلاس با زبان مادری خودتون خداحافظی کنید و تا پایان کلاس پشت درب قرارش بدهید
  4. در تمام فعالیت ها حضور فعال داشته باشید .
  5. برای تمام موضوعات درون کلاس حتما اظهار نظر کنید البته به زبان جدید
  6. طول روز و در موقعیت های مختلف تلاش کنید به هر بهانه‌ ای، از دانش زبانی خود با اعضای خانواده و دوستان خود استفاده کنید حتی اگر صحبت های شما را متوجه نشوند.
  7. داستان های کوتاه و فیلم های کارتون را در دستور کار روزانه خودتون قرار بدید.
  8. تلاش کنید دوستانی از بومیان زبانی که در حال یادگیری اون هستید پیدا کنید و باهاشون ارتباط برقرار کنید.

سخن پایانی…

امیدوارم ان شاء الله تونسته باشم کمک کوچکی به شما زبان‌آموز عزیز در مسیر شیرین یادگیری زبان تون کرده باشم. توی این مقاله سعی کردم تمام مواردی که ابتدای ورود به یادگیری یک زبان خارجی نیاز به دانستن آن دارید؛ را خدمتتون تقدیم کنم تا بتونید با چشم باز و علاقه وارد این دنیای زیبا شوید.
در آموزشگاه آنلاین استاد سعید برای هر سن و هر سلیقه ای دوره‌های آنلاین و آفلاین آموزش زبان انگلیسی و زبان عربی وجود دارد.
برای کودکان و نوجوانان:
دوره تینی‌تاک زبان انگلیسی
دوره کاوش زبان عربی

دوره‌های ترمیک بزرگسالان:
دوره آموزیار زبان عربی
دوره آموزیار زبان انگلیسی

دوره‌های کوتاه مدت زبان ویژه بزرگسالان:
دوره شش ماهه فرایار زبان انگلیسی

دوره شش ماهه فرایار زبان عربی

در دوره های آموزشی که کاملا به صورت آنلاین برگزار میشه سعی می کنیم که برای شما بهترین تجربه یادگیری زبان را خلق کند و بهترین لذت آموزش زبان برای شما باشد.

 

تولید شده در تیم تولید محتوای آموزشگاه آنلاین استاد سعید

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://ostadsaeed.com/?p=1668
اشتراک گذاری:
سعيد اسحاقی یزدآبادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

9 نظر در مورد میخوام زبان یاد بگیرم؛ از کجا باید شروع کنم؟ کشف مسیر یادگیری زبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. درود
    اولین تجربه کلاس آنلاین بود که به نظرم فوق العاده بود .یکی از نکات مثبت کلاس های استاد این هست که سعی میکنند با همانند سازی و رمز گذاری کلمه را برای همیشه در ذهن ماندگار کنند

  2. مطالب شما بسیار مفید و مطمئنا تحقیق شده و حتما نتیجه گرفته شده هست ممنونم عالی بود ان شاء الله بتونم در کنار شما و تیم موفق تون به هدفم که چند سال هست به صورت شاید غلط و شایدغیر علمی … دنبال کردم برسم 🌹

  3. با سلام
    برای یادگیری زبان دوم اولین ومهمترین چیز داشتن انگیزه وبعد هدف گذاریه.کلاسهای استاد سعید واقعی به این موضوعات نظر دارد واموزش در اینجا دور از حفظ قواعد خشک و دست وپا گیر است وگویا مثل یک طفل که زبان مادریش را یاد میگیرد،قدم به قدم اورا اموزش میدهند.بنده در دوره اموزیار مدت سه ترم گذراندم وپیشرفت در مکالمه را هم خود واطرافیانم اذعان دارند وهم اکنون مشتاق شرکت در دوره فرایار هستم،چون روش واسلوب اموزش متفاوت است وان شاالله زودتر به نتیجه برسم.

    1. نظر لطف شما است. مجموعه استاد سعید از داشتن همراهان فعال و پر انگیزه‌ای هم چون شما افتخار می‌کند.

  4. با سلام
    ممنون از تلاش‌هاتون. مطلب مفيدى بود. فقط يك سؤال: در مورد زبان هايى كه آشنايى قبلى نسبى بهش داريم چطور؟

    1. سلام
      وقتتون بخیر

      بسیار خوشحالیم که مفید در یادگیری و آموزش شما بوده. منتظر مقاله بعدی ما باشید چون نیاز به بررسی موشکافانه داره.
      موفق باشید

  5. سلام
    خدا خیرتون بده خیلی وقت بود میخواستم زبان انگلیسی رو شروع و نمیدونستم کلاس برم یا خودم بخونم.
    و این که دوره آموزیار انگلیسی کی آماده میشه؟ چون دیدم فقط عربی رو دارید.

    ممنون

    1. سلام
      وقتتون بخیر
      متشکریم از شما؛ امیدواریم که بتونید مسیر یادگیری خودتون رو کشف کنید. دوره آموزیار 1 زبان انگلیسی هم در حال تولید هست و شروع ترم آن هم از 10 اسفند خواهد بود.
      پیشنهاد میکنم که دوره رو ثبت نام کنید چون ظرفیت آن در شروع، محدود خواهد بود.

      موفق باشید

اینستاگرام

یوتیوب

تلگرام

واتساپ

آپارات

روبیکا

سروش

ایتا

آی گپ

گپ

در وب سایت استاد سعید شما دسترسی به هزاران محتوای آموزشی دارید؛ همچنین ما دائما در حال تولید دوره های آموزشی و کاربردی زبان ها برای شما هستیم. برای یادگیری زبان فقط کافیه تلاش با برنامه داشته باشید.